Enkelt och lyxigt på samma gång!
Fänkål och apelsin passar bra ihop.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla fänkålen tunt. Skala och strimla löken.
Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda detta och sprid ut i en ugnssäker form.
- Häll över olja, vin och apelsinjuice. Smaka av med salt och peppar. Blanda. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 25 minuter.
- Salta och peppra laxen. Lägg över i formen med grönsakerna när 7-8 minuter av tillagningstiden återstår.
- Lägg laxen på ett fat eller på tallrikar. Vänd ner dillen i grönsakerna. Fördela blandningen och häll sky över. Garnera gärna med citronklyftor.
- Servera med färsk pasta eller kokt potatis.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar