Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad vardagslyxlax med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och lyxigt på samma gång! Fänkål och apelsin passar bra ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla fänkålen tunt. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda detta och sprid ut i en ugnssäker form.
  2. Häll över olja, vin och apelsinjuice. Smaka av med salt och peppar. Blanda. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 25 minuter.
  3. Salta och peppra laxen. Lägg över i formen med grönsakerna när 7-8 minuter av tillagningstiden återstår.
  4. Lägg laxen på ett fat eller på tallrikar. Vänd ner dillen i grönsakerna. Fördela blandningen och häll sky över. Garnera gärna med citronklyftor.
  5. Servera med färsk pasta eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.