Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad vitlök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Vitlökar så milda att man vill äta flera stycken själv! Beräkna åtminstone 1 hel vitlök per person.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av toppen på vitlökarna och ta bort det av skalet som lossnar lätt. Lägg flingsalt i botten på en ugnsfast form och placera ut vitlökarna på saltet. Tryck ner timjankvistar mellan vitlökarna och ringla olivolja över de snittade ytorna.
  2. Om du vill ha en något syrligare smak på vitlökarna - som annars blir väldigt milda och nästan lite söta, kan du istället för eller tillsammans med olivoljan hälla vin över vitlökarna.
  3. Baka vitlökarna i ca 200 grader i omkring 30 minuter, tills de är gyllenbruna. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ElinBrandt 22 september 2009

    Jag har ätit detta förut, det är hur gott som helst =)

  • catarina68 22 juli 2012

    Jättegott!!! Toppengott som tillbehör till grillat kött! Hoppas bara att man inte luktar vitlök i en vecka efteråt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.