- Serverar: 6 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Vitlökar så milda att man vill äta flera stycken själv! Beräkna åtminstone 1 hel vitlök per person.
Instruktioner
- Skär av toppen på vitlökarna och ta bort det av skalet som lossnar lätt. Lägg flingsalt i botten på en ugnsfast form och placera ut vitlökarna på saltet. Tryck ner timjankvistar mellan vitlökarna och ringla olivolja över de snittade ytorna.
- Om du vill ha en något syrligare smak på vitlökarna - som annars blir väldigt milda och nästan lite söta, kan du istället för eller tillsammans med olivoljan hälla vin över vitlökarna.
- Baka vitlökarna i ca 200 grader i omkring 30 minuter, tills de är gyllenbruna. Njut!
Publicerat den
7 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har ätit detta förut, det är hur gott som helst =)
Jättegott!!! Toppengott som tillbehör till grillat kött! Hoppas bara att man inte luktar vitlök i en vecka efteråt...