Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade äpplen med limemandeltäcke

 
Skriv ut

Ljuvligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur: 200 grader
  2. Skala, dela och kärna ur äpplena. Smörj en ugnssäker form med smör.
  3. Skär den kupiga sidan av äppelhalvorna plana, så att de ligger stilla i formen. Pressa över limesaften. Lägg en dryg tesked av vinbärsgelén i hålet i mitten på äppelhalvorna.
  4. Riv mandelmassan och skalet från den tvättade lime. Lägg över i en skål.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner först hälften i mandelmassan, så att den mjukas upp. Vänd sedan försiktigt ner den andra hälften. Skeda mandelmassetäcket på toppen av halvorna.
  6. Baka äpplena i nedre delen av ugnen, cirka 15 minuter tills mandeltäcket fått färg och äpplena mjuknat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.