Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade chimichangas

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Populära på mexikanska restauranger. Det här är en underbar ugnsbakad version som är lätt att laga hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn köttfärsen ca 5-7 minuter, smula den under tiden. Lägg i lök och paprika och fräs cirka 4-6 minuter under omrörning, tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt salsa och chiliflingor och blanda väl.
  2. Bred 3 msk mexikansk bönpasta på en tortilla. Skeda upp knappt 1 dl av nötfärsen mitt på tortillan. Strö över 2 msk riven ost. Vik in kanterna på tortillan och rulla ihop.
  3. Lägg tortillan med skarven nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Upprepa på samma sätt med resten av tortillasen.
  4. Pensla tortillasen med resten av oljan. Ugnsbaka 20-25 minuter tills de är ljust gyllene. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.