Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade fyllda äpplen med vaniljsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smarrig efterrätt som passar på hösten Fyllda äpplen med russin, valnötter och vit choklad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Skala äpplena. Tryck ut kärnhuset med hjälp av en kärnborttagaren. Se till att hålen efter kärnhuset är ungefär 1 1/2 cm brett.
  3. Blanda russin, valnötter och choklad. Gör en blandning av socker och kanel på tallrik. Rulla äpplena i blandningen tills ytorna är helt täckta.
  4. Ställ frukten på en bakpappersklädd plåt och fyll hålen med nötblandningen. Tryck ner allt ordentligt. Toppa med en anig smör.
  5. Baka i ugn, cirka 10 minuter. Känn med sticka. Äpplena ska var mjuka men ha en aning tuggmostånd kvar.
  6. Servera med fluffig vaniljsås.
  7. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.