Smarrig efterrätt som passar på hösten
Fyllda äpplen med russin, valnötter och vit choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Skala äpplena. Tryck ut kärnhuset med hjälp av en kärnborttagaren.
Se till att hålen efter kärnhuset är ungefär 1 1/2 cm brett.
- Blanda russin, valnötter och choklad.
Gör en blandning av socker och kanel på tallrik.
Rulla äpplena i blandningen tills ytorna är helt täckta.
- Ställ frukten på en bakpappersklädd plåt och fyll hålen med nötblandningen. Tryck ner allt ordentligt.
Toppa med en anig smör.
- Baka i ugn, cirka 10 minuter. Känn med sticka.
Äpplena ska var mjuka men ha en aning tuggmostånd kvar.
- Servera med fluffig vaniljsås.
- Njut!
Publicerat den
27 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar