Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frägglada, saftiga grönsaker direkt från ugnen - inte bara ett tillbehör utan främst en härlig och hälsosam ensamrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla det med 2 msk olivolja. Skrubba potatisen och dela den i halvor eller stavar på längden. Dela löken i halvor eller fjärdedelar. Lägg lök och potatis på plåten.
  2. Blanda 2 msk olivolja med salt, peppar, oregano och timjan. Pressa ner vitlöken. Fördela 1 msk av kryddoljan över potatis och lök. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Skär paprikan i 2 cm breda strimlor. Skiva aubergine- och zucchinigrönsakerna i ca 2 cm breda skivor lite på snedden.
  4. Ta ut plåten ur ugnen och blanda zucchini, aubergine och paprika med lök- och potatis. Pensla med resten av kryddoljan. Sätt in i ugnen ytterligare 15 minuter.
  5. Halvera tomaterna. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Strö över salt och peppar. Vänd aubergine- och zucchiniskivorna och paprikastrimlorna. Stek ytterligare 15 minuter. Garnera med timjan- eller oreganoblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.