Frägglada, saftiga grönsaker direkt från ugnen - inte bara ett tillbehör utan främst en härlig och hälsosam ensamrätt.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla det med 2 msk olivolja. Skrubba potatisen och dela den i halvor eller stavar på längden. Dela löken i halvor eller fjärdedelar. Lägg lök och potatis på plåten.
- Blanda 2 msk olivolja med salt, peppar, oregano och timjan. Pressa ner vitlöken. Fördela 1 msk av kryddoljan över potatis och lök. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter.
- Skär paprikan i 2 cm breda strimlor. Skiva aubergine- och zucchinigrönsakerna i ca 2 cm breda skivor lite på snedden.
- Ta ut plåten ur ugnen och blanda zucchini, aubergine och paprika med lök- och potatis. Pensla med resten av kryddoljan. Sätt in i ugnen ytterligare 15 minuter.
- Halvera tomaterna. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Strö över salt och peppar. Vänd aubergine- och zucchiniskivorna och paprikastrimlorna. Stek ytterligare 15 minuter. Garnera med timjan- eller oreganoblad.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar