Gott och enkelt med allt i ugnen med fina smaker av apelsin och rosmarin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Riv skalet av apelsinerna, men inte det vita.
Skär dem sedan i skivor. Hacka rosmarinen. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skala och skär morötterna, löken och sellerin i halvmånar.
- Gnid in kycklingben med apelsin skalet, rosmarinen, persiljan och vitlöken lägg även in apelsinskivorna samt de resterande kryddorna under skinnet, salta och peppra.
- Stek kycklingben i smöret så att de får en fin gyllenbrun färg.
- Lägg morötterna, löken och sellerin i en ugnssäker form.
- Strö korngrynen på grönsakerna, häll över grönsaksbuljongen så att riset täcks med ungefär 1 cm buljong.
- Lägg kycklingben på korngrynet, pressa över saften från en av apelsinerna, täck formen med aluminiumfolie.
- Låt den tillagas i ugnen i cirka 45 minuter. Innertemperaturen skall vara 80 grader.
Publicerat den
19 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev jättegott till slut men receptet var ju lite konstigt... Man kan ju inte trycka in apelsinskivorna under skinnet. Jag tillagade det i en lergruta med lock i ugnen så jag lade apelsinen bredvi/runtom. Var kom sellerin in i bilden? Det blev lite väl mkt apelsinriv så nästa gång ska jag bara använda en tredjedel. Korngrynen med grönsakerna var verkligen gott o uppskattat. Rekommenderas!