Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade kycklingben med apelsin och rosmarin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och enkelt med allt i ugnen med fina smaker av apelsin och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv skalet av apelsinerna, men inte det vita. Skär dem sedan i skivor. Hacka rosmarinen. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skala och skär morötterna, löken och sellerin i halvmånar.
  3. Gnid in kycklingben med apelsin skalet, rosmarinen, persiljan och vitlöken lägg även in apelsinskivorna samt de resterande kryddorna under skinnet, salta och peppra.
  4. Stek kycklingben i smöret så att de får en fin gyllenbrun färg.
  5. Lägg morötterna, löken och sellerin i en ugnssäker form.
  6. Strö korngrynen på grönsakerna, häll över grönsaksbuljongen så att riset täcks med ungefär 1 cm buljong.
  7. Lägg kycklingben på korngrynet, pressa över saften från en av apelsinerna, täck formen med aluminiumfolie.
  8. Låt den tillagas i ugnen i cirka 45 minuter. Innertemperaturen skall vara 80 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lourdes 2 februari 2009

    Det blev jättegott till slut men receptet var ju lite konstigt... Man kan ju inte trycka in apelsinskivorna under skinnet. Jag tillagade det i en lergruta med lock i ugnen så jag lade apelsinen bredvi/runtom. Var kom sellerin in i bilden? Det blev lite väl mkt apelsinriv så nästa gång ska jag bara använda en tredjedel. Korngrynen med grönsakerna var verkligen gott o uppskattat. Rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.