Klassisk höstefterrätt, som kan varieras med t ex lingon i fyllningen. Äpplena ska helst vara av en fast sort..
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Separera äggulor och äggvitor, och vispa vitorna till hårt skum tillsammans med 2 msk socker.
- Vispa äggulorna och 2 msk socker pösigt i en rostfri skål över en kastrull med kokande vatten.
- Obs!
Det får inte koka, då koagulerar äggulan. Sjud under oavbruten vispning tills krämen är tjock och skummig.
Ta av från värmen och blanda ner flagad mandel, citronskal, smör och mandelmassa. Vänd försiktigt ner äggvitan.
Skölj äpplena och skär av toppen på dem. Gröp ur dem och ta bort kärnorna, men låt botten vara kvar. Ställ äpplena tätt i en liten långpanna, och fyll hålen efter kärnhusen med mandelmassesmeten.
Ställ in ugnen och baka tills frukten känns mjuk, det tar ca 20 minuter, beroende på äpplenas storlek.
- Servera med en kula vaniljglass eller vaniljsås.
Publicerat den
23 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar