Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade rotfrukter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt god lättviktarmat. Inspirerad av de goda ugnsbakade grönsaker jag ibland blivit serverad på restaurang, har jag provat mig fram i mitt eget kök och detta är resultatet! Serveras som tillbehör till en god köttbit, eller äts som en helt vegetarisk rätt. Billigt är det dessutom, speciellt nu när rotfrukterna är så billiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor.
  2. Koka upp 3-4 l vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först.
  3. Tillsätt först kålrot, rödbetor och morötter. Efter 8-10 min koktid tillsätts potatis. Efter ca 15 min koktid tillsätts rödlök som skurits i klyftor. Koka sammanlagt ca 25 minuter.
  4. Häll rotfrukterna i ett durkslag och låt rinna av. Bred ut dem på ett stort ugnssäkert fat. Strö över socker, salt och svartpeppar. Baka i ugn sammanlagt ca 25 minuter. Efter 15 minuter i ugn, ta ut fatet och rör om. Strö över ströbröd. När 5 minuter av bakningstiden återstår, sätt ugnsvärmen på max temperatur och sätt vredet på grill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lena 14 februari 2019

    Hej! Tycker att koktiden på rotfrukterna är alldeles för lång... Kokar man potatisen i 25 min så blir den ju överkokt och blir en sörja när man lägger den på ugnsformen?! Enl mitt tycke räcker det mer än väl med 15min. Med tanke på rödbetorna som ska i först och sen potatisen i 10-12min. Allt väl /Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.