Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade timjanfrukter med kassler

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fick receptet av svärmor för länge sen, och vi har än inte tröttnat denna goda rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 g. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg dem i en smord form. Skär löken i klyftor och blanda den med rotfrukterna. Pressa över vitlökarna och krydda med salt, peppar och timjan. Ringla över olivoljan. Rör om så allt blir glansigt.
  2. Baka rotfrukterna mitt i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills de är mjuka.
  3. Rör ihop crème fraiche med ost, äggula, salt och peppar.
  4. Skär kasslern i skivor och lägg dem över rotfrukterna. Bred ostkrämen över. Gratinera mitt i ugnen tills allt fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Jamaica 4 april 2009

    Det här låter jättegott! Ska testa i helgen! :)

  • mongun1 8 november 2011

    jättegott!!!!!!! och lättlagat

  • tomisi 5 november 2014

    Jättegott, en ny favorit med allt i en form

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.