Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade tomater (olika smaker)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Alltid lika gott. Olika smaksättningar Lång tid i ugnen, men med mycket god smak av tomaterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och förväll tomaterna. Lägg dem sedan i kallt vatten och dra bort skalet. Fyrdela dem och ta bort kärnorna.
  2. Pensla en plåt med olja och lägg tomatkvartarna- ej för tätt. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och sikta florsocker över.
  3. Smaksätt sedan med antingen vitlök eller andra örter. Ringla olivolja över tomaterna.
  4. Ställ plåten i ugnen 100 grader ca 90 min (tomaterna får ej bli sega, då har de stått inne för länge, ej heller lösa, inne för kort tid).
  5. Servera dessa godbitar rumstempererade till bröd eller en god köttbit. Ni väljer det ni gillar bäst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.