Lättast är att kärna ur äpplena med en äppelurkärnare, men det går också bra att skära runt kärnhuset med en litan kniv.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Skär av locket och kärna ur äpplena.
Blanda mandelmassa och kanel. Fyll hålen och lite till med mandelmassan.
Sätt på locken och baka mitt i ugnen ca 35 min tills äpplena är mjuka.
- Lägg ut mandelspånen på en plåt. Rosta dem gyllenbruna i ugn ca 10 min, eller rosta i stekpanna ca 4 min under omrörning.
- Ingefärskola:
Lägg alla ingredienser till ingefärskolan utom smöret i en kastrull. Låt små puttra ca 10 min till en simmig sås. Rör ner smöret lite i taget strax före servering medan kolasåsen forfarande är lite ljummen.
- Fördela äpplena på tallrikarna, slå över såsen och toppa med rostad mandel.
Publicerat den
26 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar