Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härliga husmanskost - dillkött en riktig klassiker. Här serverad med syrliga morötter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret och blanda med pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Pensla köttet med detta.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock och ställ in i ugnen, ca 1 1/2 timme, tills det blir mört.
  4. Ta av locket de sista 20-30 minuterna. Spara skyn som ev blivit kvar i kastrullen, koka ihop till hälften.
  5. Skala och hyvla ner morötterna i en bunke.
  6. Koka upp vatten, ättiksprit, socker och 1/2 tsk salt i en kastrull.
  7. Låt svalna och häll lagen över morötterna. Låt dra i kylen (kan med fördel göras kvällen före).
  8. Värm créme fraichen och grädden precis före servering.
  9. Tillsätt citronjuice, honung, dill, 1 tsk salt, 2 krm peppar och skyn som blev över från grytan.
  10. Skär köttet i mindre bitar eller skivor och vänd ner det i såsen.
  11. Servera med bulgur eller potatis, de syrliga morötterna och kokta salladslökar.
  12. Lyckat! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 30 september 2009

    ÅÅÅh så gott, tack o en femma får du för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.