Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakat fläsk med spenatstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillaga fläsket helt i bit i ugnen, så får du maximal smak, men minimalt stekos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Skär fläsksvålen randig med en vass kniv. Krydda fläsket med salt, peppar och paprikapulver. Lägg det i ugnsform. Stick in köttermometer.
  3. Stek mitt i ugnen till 85 grader, pensla med sirap utrörd i vatten mot slutet. Skär kryss i tomaterna, strö på lite salt och oregano och låt dem steka med de sista 20 min.
  4. Värm spenaten, späd med grädden och krydda med muskot. Skiva fläsket och lägg på spenatbädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.