- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Mycket smarrig rätt med lite sting och en del möjliheter till experimentering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och över och undervärme.
- Smörj en ugnsäker form
- Skär fläskfilén i skivor, efter smak naturligtvis, men brukar själv skära dem i 1 - 1,5 cm breda skivor.
- Lägg all fläskfilé i botten av formen.
- Blanda sedan alla de andra ingredienserna och blanda väl. Häll sedan såsen över fläskfilén. Se till så att om du har glasform att all fläskfilé "försvinner" i såsen. Tryck på filén i formen så såsen kommer in i alla vrår.
- Sätt sedan in i ugnen och låt vara i 1 timme.
- Ris är ett utmärkt val till denna rätt.
- Vill ni ha mindre sås : Halvera då alla ingredienser utom köttet.
Vill ni ha starkare: Öka mängden Sambal oelek.
Publicerat den
14 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar