Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsfalukorv

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel rätt med sås o korv i samma form.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skär snitt i korven som går nästan hela vägen igenom. Gör skårorna med 3 cm mellanrum. Skala löken och äpplet. Skär äpple, ost och lök i tunna skivor. Fyll i varje skåra med ost, äpple och lök. Ringla lite senap och ketchup överst i skårorna och över korven. Lägg några skivor ost över korven som ett täcke. Gör såsen. Skala och hacka äpplet och löken samt vitlöken. Lägg ner i en kastrull. Rör ut mjölet i lite utav mjölken. Lägg i alla ingredienser utom osten och redningen i kastrullen, med äpplet och löken, koka upp såsen under vispning, rör ned topp redningen så att den tjocknar. Ta av från värmen och tillsätt den rivna osten. Häll över och runt korven. Ställ in i ugnen i 30-40 minuter. Servera med potatismos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gul13 10 augusti 2010

    Tack för ett riktigt gott korvrecept. En femma får du så klart från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.