Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerad butternut squash med kokosris

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pumpan gratinerades med en köttfärsfyllning med smaker av chili, ingefära och koriander. För det gör sig väldigt bra med pumpans milda, något söta smak. Till det här serverades kokt ris med kokosflingor och russin som är fruktansvärt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, skär sedan upp pumpan på mitten och gröp ur kärnhuset. Lägg upp halvorna på en ugnsplåt, smörj in dem med kokosolja och havssalt och ställ in dem i ugnen i cirka 50 minuter. Här sköter de liksom sig själva.
  2. När pumpan börjar bli klar, stek köttfärsen med hackad chili, färsk ingefära, kryddor och blanda sedan ner hackad koriander när det börjar bli klart. Ta därefter ut pumpan ur ugnen och gröp ur den med en sked (inte hela vägen till botten men nästan, håll pumpan med en kökshandduk om den är varm) Blanda ner pumpaköttet i köttfärsen och rör om. Fyll pumporna med köttfärsblandningen och toppa med några matskedar gratängost. Ställ tillbaka pumpan i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält.
  3. Koka riset och när det är klart så blandar du bara ner salt, russin och kokosflingor. Servera sedan pumporna med riset och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.