Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerad falukorv med champinjonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En klassisk maträtt som är en av favoriterna här hemma. Om man vill kan man byta ut korven mot kassler och slänga på en näve ananasringar för variation, blir en väldigt god kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Stek champinjonerna i smöret. Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form.
  3. När champinjonerna fått färg, rör ned mjölet och häll sedan i svampspadet och grädden lite åt gången samtidigt som du rör om / vispar. Låt det koka upp under omrörning och krydda med salt och peppar. Häll sedan detta över korven.
  4. Toppa med lite riven ost och gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med Alströmerknölar.
  5. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.