- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Färdiggrillad kycklig är stommen i denna gratäng. Givetvis är rest på stekt kycklig också lämpligt.
Färska champinjoner förhöjer smaken och champinjonkrämen i såsen gör den fylligt god.
Instruktioner
- Stycka och bena ur kycklingen. är skinnet mycket tjockt så ta bort det.
Dela den i småbitar. Smörj en ugnssäker form och täck bottnen med kycklingbitarna.
- Värm och späd soppan med gräddmjölken, tillsätt champinjonkräm.
Smaka av med salt, peppar. Slå soppsåsen över kycklingbitarna så att de är helt täckta.
- Laga ett fast potatismos, pulvermos eller hemlagat. Godast är förstås hemlagat.
Blanda i äggulan i moset och spritsa eller lägg med sked ut moset mellan raderna av svamp.
Gratinera ca 15 minuter i 250 graders ugnsvärme eller tills gratängen fått vacker gyllenbrun färg.
Publicerat den
1 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar