Med färsk lax blir rätten extra god. Grov senap och grillad paprika tillför det lilla extra. Dubbla receptet om ni är många, eller frys in så har du matlådor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär laxfilén i bitar och krydda dem med salt och peppar. Skär zucchini och paprikor i bitar. Skiva purjolöken tunt. Halvera tomaterna och skiva vitlöken. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna i några minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform med laxen överst.
- Koka ihop vin, grädde, buljong och senap ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Häll såsen över laxbitarna och grönsakerna och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Garnera med färsk basilika och servera rykande varm till pressad potatis eller ris.
Publicerat den
28 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar