- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
445 kcal
Snabbt och smidigt att förbereda och tillaga.
Såg torrt ut först på tallriken, men det behövdes ingen sås till pastan då tomaterna var så vattniga i sig, när de fått mjukna.
För att göra en vegetarisk variant; tillsätt 75g russin istället för skinka.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader C.
Dela tomaterna i halvor och skrapa ut kärnorna.
Ställ tomaterna med snittytan uppåt i en ugnssäker form.
- Skär det vita brödet i små tärningar, lägg i en skål. Hacka persiljan och skinkan till småbitar och tillsätt i brödet. Pressa över vitlöken. Rör om noga.
- Fördela brödblandningen i tomaterna, tryck till något.
Strö över den rivna mozzarella osten.
Gratinera ganska långt ner i ugnen tills osten fått en fin färg och tomaterna är mjuka, tar ungefär 15-20 min.
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, medan tomaterna är i ugnen.
Låt rinna av väl i durkslaget, servera med tomaterna.
Publicerat den
19 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Later gott. Ska prova detta till veckan da min sambo är sa förtjust i pasta sa alltid kul att variera sig lite o inte bara köra pa köttfärssas ;)
Provade detta nu i eftermiddag! De smakade saa gott, sa blir fler ganger att göra denna goda rätt :) Tar dock lite mindre vitlök och persilja för var lite för stark kryddsmak för min del men annars toppen.. (ska försöka ladda upp en bild ikväll)