- Serverar: 1 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Perfekt som mysig sensommarmiddag.
Instruktioner
- Tina fisken. Lägg tillräckligt med bakplåtpapper för att kunna "packa in" fisken på en djup tallrik och lägg sedan en bit fisk i mitten på tallriken. Salta och peppra gärna lite.
- Det går också bra att skära upp fisken i mindre delar och blanda ihop med kompotten vi kommer till nu:
- Hacka tomater, lök och paprika grovt (eller efter eget behag) och lägg i en skål. Dela oliver och släng i. Strö i basilikan. Häll över olivolja och pressa vitlöksklyftan. I med kryddor och blanda väl (låt gärna stå och dra lite med övertäckning). Lägg sedan kompotten ovanpå fiskbiten.
- Blanda fonden med vatten och rör ihop. Häll över 2/3 på fisken och kompotten. Låt allt vin följa i dess fotspår. Lägg över fiskbit nummer två ovanpå kompotten och häll över det sista av fonden. Lägg på kvisten med persilja och "packa in" fisken i bakplåtpappret.
- Lägg paketet på en ugnstålig form i ugnen på 175-200 grader i ungefär 30 minuter. Det går också att grilla det, skulle jag tro. Men använd då folie istället för bakplåtpapper.
- Medan du väntar på fisken kan mackan påbörjas.
Skär upp ett par skivor baguette på snedden och rosta lite lätt på en grillpanna insmord med olivolja. Bred på cantadou.
- Skala räkorna och blanda ihop med olivolja och hackad chilifrukt. Värm upp och ge räkorna lite färg i stekpannan, men se upp så dom inte blir sega.
- Skiva champinjonerna och stek upp i matfett av eget val tillsammans med den hackade vitlöken. Gärna i samma panna räkorna stektes i då svampen suger upp lite smaker från chilin och olivoljan.
- Blanda olivolja med ruccola och fräs upp lätt på svag värme så att den mjuknar lite.
- Lägg på champinjonerna och vitlöken på baguetteskivan och sedan räkorna med chilin. Toppa med ett ruccolablad eller två.
- Du kan också skippa mackan och servera den hela fisken med ris.
Publicerat den
9 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar