- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Gillar man hetta använder man mer chili, vill man ha lite mindre styrka blir det gott utan också.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Gör sedan såsen. Blanda mango chutney med margarin, worcestersås, senap, paprika, apelsinsaft, salt och peppar. Skala och hacka vitlök.
- Torka ur kycklingen och lägg i löken. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla kycklingen med sås.
- Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek ca 1 1/2 timme, tills köttsaften är klar. Pensla kycklingen med såsen flera gånger under stektiden(täck med aluminiumfolie om skinnet ser ut att bli för mörkt).
- Gör ett kryss i tomaterna och skolla dessa (åt dem ligga 1 min, sedan är det lätt att dra av skalet). Dela och ta ur kärnorna, hacka dem sen.
- Ta upp och håll kycklingen varm. Skumma bort fettet ur formen.
- Blanda resten med tomathacket och ev överbliven sås i en kastrull. Hetta upp och smaka av, ev med lite finhackad chili utan kärnor och vita väggar.
Skär upp kycklingen, garnera med färska örter och servera med såsen, gärna med en klick crème fraiche i, och nykokt färskpotatis.
Publicerat den
23 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar