Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnskyckling med het sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gillar man hetta använder man mer chili, vill man ha lite mindre styrka blir det gott utan också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Gör sedan såsen. Blanda mango chutney med margarin, worcestersås, senap, paprika, apelsinsaft, salt och peppar. Skala och hacka vitlök.
  2. Torka ur kycklingen och lägg i löken. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla kycklingen med sås.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek ca 1 1/2 timme, tills köttsaften är klar. Pensla kycklingen med såsen flera gånger under stektiden(täck med aluminiumfolie om skinnet ser ut att bli för mörkt).
  4. Gör ett kryss i tomaterna och skolla dessa (åt dem ligga 1 min, sedan är det lätt att dra av skalet). Dela och ta ur kärnorna, hacka dem sen.
  5. Ta upp och håll kycklingen varm. Skumma bort fettet ur formen.
  6. Blanda resten med tomathacket och ev överbliven sås i en kastrull. Hetta upp och smaka av, ev med lite finhackad chili utan kärnor och vita väggar. Skär upp kycklingen, garnera med färska örter och servera med såsen, gärna med en klick crème fraiche i, och nykokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.