Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnskyckling med rotsaker och äpple

 
Ugnskyckling med rotsaker och äpple Ugnskyckling med rotsaker och äpple
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Enkel och god kyckling med rotsaker och äpple som nästan lagar sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort överflödigt skinn och fett på undersidan av kycklinglåren. Salta och peppra och lägg dem med skinnet upp i en rymlig ugnspanna.
  3. Blanda tomatröran med citronsaft och stark chilikrydda efter smak. Bred det på bägge sidor av kycklingen.
  4. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar, klyfta äpplet. Lägg allt i en skål och vänd runt med olivolja och salt.
  5. Häll bitarna runt kycklingdelarna i formen och sätt in i ugnen på nedersta falsen. Stek i ca 50-60 minuter eller tills kycklingen är väl genomstekt och rotsakerna mjuka.
  6. Servera med kokt bulgur eller andra gryn och en sallad av blandade gröna blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.