- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Enkel och god kyckling med rotsaker och äpple som nästan lagar sig själv.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär bort överflödigt skinn och fett på undersidan av kycklinglåren. Salta och peppra och lägg dem med skinnet upp i en rymlig ugnspanna.
- Blanda tomatröran med citronsaft och stark chilikrydda efter smak. Bred det på bägge sidor av kycklingen.
- Skala och skär rotsakerna i mindre bitar, klyfta äpplet. Lägg allt i en skål och vänd runt med olivolja och salt.
- Häll bitarna runt kycklingdelarna i formen och sätt in i ugnen på nedersta falsen.
Stek i ca 50-60 minuter eller tills kycklingen är väl genomstekt och rotsakerna mjuka.
- Servera med kokt bulgur eller andra gryn och en sallad av blandade gröna blad.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar