Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsomelett med svampstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gott tillbehör till frukosten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Svampstuvningen: Fräs svampen i några minuter strö sedan över mjölet och blanda väl. Därefter tillsättes mjölken och grädden samt kryddor och låt koka till önskad koncistens. obs om man gör stuvningen dagen innan tänk på att göra den något lösare då den under natten tjocknar.
  2. Omeletten: sätt ugnen på 175-200 grader. koka mjölken, detta gör man för att det inte ska bildas bubblor under tilllagningen. Låt därefter mjölken svalna till under 60 grader. Vispa äggen. Blanda ner mjölen och äggen och vispa väl så att äggen och mjölet blandas väl. smöra en ugnsform och häll i smeten. kör in i ugnen tar ca 15-20 min innan den är klar. Den färdiga omeletten skall ha en fin gyllenbrun färg. När omeletten gräddats färdigt bredes svampstuvningen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.