Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det ultimata receptet! Låt gärna smeten stå och svälla upp till ett dygn i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips! Väljer du att göra fläskpannkaka så ta bort salt och smör. Tips! Vill du inte ha i smör så använd en teflonform så att pannkakan inte fastnar i formen.
  2. Knäck äggen i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop. Tillsätt mjölet och vispa till en tjock klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och ev salt och ev socker.
  3. Låt gärna smeten stå och svälla ett dygn i kylskåp.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Smält smöret eller stek bacon/fläsk i ugnsformen. Häll i smeten och grädda i ca 45 min.
  6. Låt pannkakan stå några minuter före servering.
  7. Servera med lingonsylt och en vitkålssallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ulbe08 15 maj 2011

    Jättegott! Jag använde rimmat sidfläsk o det blev väldigt bra. Godast är pannkakan dagen efter, så det är perfekt mat till lunchlådan :-) /Ulrika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.