- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det ultimata receptet! Låt gärna smeten stå och svälla upp till ett dygn i kylskåp.
Instruktioner
- Tips! Väljer du att göra fläskpannkaka så ta bort salt och smör.
Tips! Vill du inte ha i smör så använd en teflonform så att pannkakan inte fastnar i formen.
- Knäck äggen i en skål.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop.
Tillsätt mjölet och vispa till en tjock klumpfri smet.
Tillsätt resten av mjölken och ev salt och ev socker.
- Låt gärna smeten stå och svälla ett dygn i kylskåp.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret eller stek bacon/fläsk i ugnsformen.
Häll i smeten och grädda i ca 45 min.
- Låt pannkakan stå några minuter före servering.
- Servera med lingonsylt och en vitkålssallad.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Jag använde rimmat sidfläsk o det blev väldigt bra. Godast är pannkakan dagen efter, så det är perfekt mat till lunchlådan :-) /Ulrika