Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med äpple och curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rårivna morötter eller lingonsylt smakar gott till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll de båda mjölsorterna i en skål tillsammans med salt. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och äggen. Rör allt till en jämn smet.
  2. Ansa och strimla purjon. Kärna ur och tärna äpplet. Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt curry och purjolök. Rör om. Ställ in långpannan mitt i ugnen och låt purjolöken mjukna några minuter.
  3. Tillsätt äppeltärningarna och häll över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20–25 minuter, tills pannkakan är nästan klar.
  4. Skär under tiden baconskivorna i mindre bitar. Lägg dem ovanpå pannkakan och grädda klart högt upp i ugnen tills baconet får färg och är knaprigt.
  5. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.