- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Väldigt god ugnspannkaka som går att variera! Snabb och enkelt att göra!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Blanda mjöl, salt, peppar och bakpulvret och häll sedan i mjölken samtidigt som du vispar för att undvika klumpar.
- Vispa sedan i äggen, ett i taget. Tillsätt de färska örterna men spara till garnering.
- Låt smeten stå kallt och svälla när du gör resten.
- Skär bacon och skiva löken, stek bacon på hög värme i lite olivolja till det blir gyllene och låt det sedan rinna av på hushållspapper.
- Smörj en långpanna med lite smör eller lägg i ett bakplåtspapper om du föredrar det.
- Häll över smeten, strö över bacon, lök och de sista av de färska örterna.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den har fått fin färg.
- Är god som den är men blir lite mer mättande om man serverar den med en god sallad!
- Smaklig måltid!
Publicerat den
18 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Hur mycket bakpulver ska det vara i?
Undrar samma sak om bakpulvret som först inte alls nämns bland ingredienserna. Bekräfta någon...
Förlåt såg det också nu, det ska vara en rågad tesked ungefär så blir det kanon! ; )
Måste ha gjort något fel när jag gjorde denna. Den blev HELT platt och degig. Kan det bero på att jag inte lät baconet rinna av på hushållspapper? Eller att bakpulvret inte fungerade? Tog 1 tsk bakpulver.
Samma här, den blev platt och kletig tyvärr.. För mycket mjölk?
Yum Yum! Tack för ett supergott recept! Jag hade i en rågad tsk bakpulver och den blev tjock och fluffig, perfekt. Dock var 25 minuter för lite tid, jag lät min stå inne minst 15 minuter extra, så det är nog där receptet gått fel för er som fått en platt och mjölkig.