Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med bacon och färska örter

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Väldigt god ugnspannkaka som går att variera! Snabb och enkelt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Blanda mjöl, salt, peppar och bakpulvret och häll sedan i mjölken samtidigt som du vispar för att undvika klumpar.
  3. Vispa sedan i äggen, ett i taget. Tillsätt de färska örterna men spara till garnering.
  4. Låt smeten stå kallt och svälla när du gör resten.
  5. Skär bacon och skiva löken, stek bacon på hög värme i lite olivolja till det blir gyllene och låt det sedan rinna av på hushållspapper.
  6. Smörj en långpanna med lite smör eller lägg i ett bakplåtspapper om du föredrar det.
  7. Häll över smeten, strö över bacon, lök och de sista av de färska örterna.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den har fått fin färg.
  9. Är god som den är men blir lite mer mättande om man serverar den med en god sallad!
  10. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • hadinge 21 juni 2009

    Hej! Hur mycket bakpulver ska det vara i?

  • Fretbender 5 september 2009

    Undrar samma sak om bakpulvret som först inte alls nämns bland ingredienserna. Bekräfta någon...

  • robin1500 5 september 2009

    Förlåt såg det också nu, det ska vara en rågad tesked ungefär så blir det kanon! ; )

  • Annjad 20 oktober 2010

    Måste ha gjort något fel när jag gjorde denna. Den blev HELT platt och degig. Kan det bero på att jag inte lät baconet rinna av på hushållspapper? Eller att bakpulvret inte fungerade? Tog 1 tsk bakpulver.

  • lindajohansson24 15 september 2011

    Samma här, den blev platt och kletig tyvärr.. För mycket mjölk?

  • jacquelinehansson 5 december 2011

    Yum Yum! Tack för ett supergott recept! Jag hade i en rågad tsk bakpulver och den blev tjock och fluffig, perfekt. Dock var 25 minuter för lite tid, jag lät min stå inne minst 15 minuter extra, så det är nog där receptet gått fel för er som fått en platt och mjölkig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.