- Serverar: 6 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Mina vänner tycker att ugnspannakaka är den ultimata rätten. Nja, tycker jag men med rätt tillbehör blev det riktigt gott! Här kommer min variant av ugnspannkaka, med lite salt, lite sött och lite syrligt!
Instruktioner
- Ugn: 225 grader, ca 20-40 minuter beroende på ugn och hur du vill ha din pannkaka
- Pannkakan:
Blanda de torra ingredienserna, häll i halva mängden mjölk. Vispa. Vispa ner äggen och spä med resten av mjölken. Klicka lite margarin i en stor ugnsform. Sätt in formen i ugnen så det smälter och häll sedan på pannkakssmeten.
- Tillbehören:
Knaperstek bacon som du har skurit i små bitar.
Stek trumpetsvampen (här hade jag frysta) med lite bacon.
- Mikra bären i ca 1 minut tills bären har tinat och gojsat ihop sig. Blanda i socker, lite i taget och smaka av så du tycker den blir lagom söt och sur.
- Lägg de frysta bönorna i en skål eller ett stort glas. Häll på kokande vatten. Häll av efter en liten stund och sprätta ut bönorna.
Publicerat den
27 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar