Halverade ugnsbakade potatisar täckta med god ost och broccoli - dessa potatisar kan du servera som tillbehör till de flesta rätter.
Instruktioner
- Tina djupfryst broccoli. Skölj och dela broccolin i riktigt små buketter. Skär stjälken i små tärningar. Förväll all broccoli i 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll över broccolin i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
- Borsta potatisen noga under rinnande kallt vatten och halvera dem på längden. Gröp ur potatisen med hjälp av en liten kniv eller en tesked, lämna 1 cm från kanten och in orörd. Sätt ugnen på 175 grader.
- Tärna det urgröpta potatisköttet i riktigt små bitar. Blanda köttet med broccolin i en skål. Mosa eller tärna osten och blanda ner den i potatis- och broccoliblandningen.
- Rör ner lättfil och fond. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Fyll potatishalvorna med röran.
- Smörj en ugnssäker form och lägg i potatishalvorna. Tillaga i ugnen ca 45 minuter.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar