Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspotatis med broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Halverade ugnsbakade potatisar täckta med god ost och broccoli - dessa potatisar kan du servera som tillbehör till de flesta rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina djupfryst broccoli. Skölj och dela broccolin i riktigt små buketter. Skär stjälken i små tärningar. Förväll all broccoli i 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll över broccolin i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
  2. Borsta potatisen noga under rinnande kallt vatten och halvera dem på längden. Gröp ur potatisen med hjälp av en liten kniv eller en tesked, lämna 1 cm från kanten och in orörd. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Tärna det urgröpta potatisköttet i riktigt små bitar. Blanda köttet med broccolin i en skål. Mosa eller tärna osten och blanda ner den i potatis- och broccoliblandningen.
  4. Rör ner lättfil och fond. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Fyll potatishalvorna med röran.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg i potatishalvorna. Tillaga i ugnen ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.