Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostad gös med kantarellpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Para ihop kantareller med nyfångad gös, knaperstekt fläsk och några klickar smetana och du har en rätt med ljuvliga smakkombinationer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär 3 djupa snitt i varje sida av fisken. Salta och peppra insidan av fisken. Dela citronerna i klyftor. Fyll fisken med 4 citronklyftor och dill. Lägg fisken i en ugnssäker form, spraya över smör&rapsolja och lägg resten av citronklyftorna bredvid fisken. Ställ in fisken i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Sänk temperaturen till 100 grader och tillaga i ca 15 minuter till en innertemperatur på 48-50 grader.
  3. Koka lökarna hela med skalet på i saltat vatten, tills de är mjuka ca 15 minuter. Låt dem svalna och skala dem. Tärna fläsket och knaperstek i en varm stekpanna. Lyft ur fläsket och ställ åt sidan. Stek kantarellerna i samma stekpanna. Lägg ner löken, potatisen och fläsket, stek tills allt är varmt. Avsluta med smetena, salt, peppar och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.