Para ihop kantareller med nyfångad gös, knaperstekt fläsk och några klickar smetana och du har en rätt med ljuvliga smakkombinationer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär 3 djupa snitt i varje sida av fisken. Salta och peppra insidan av fisken. Dela citronerna i klyftor. Fyll fisken med 4 citronklyftor och dill. Lägg fisken i en ugnssäker form, spraya över smör&rapsolja och lägg resten av citronklyftorna bredvid fisken. Ställ in fisken i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Sänk temperaturen till 100 grader och tillaga i ca 15 minuter till en innertemperatur på 48-50 grader.
- Koka lökarna hela med skalet på i saltat vatten, tills de är mjuka ca 15 minuter. Låt dem svalna och skala dem. Tärna fläsket och knaperstek i en varm stekpanna. Lyft ur fläsket och ställ åt sidan. Stek kantarellerna i samma stekpanna. Lägg ner löken, potatisen och fläsket, stek tills allt är varmt. Avsluta med smetena, salt, peppar och dill.
Publicerat den
1 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar