Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostad klyftpotatis med rotfrukter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Potatis blir supergod när man steker (rostar) den i ugnen. Jag blanda den gärna med klyftad rödlök eller gul lök, lite grovt skurna morötter, tärnad rotseller, purjolök i stora bitar och hel vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 º. Tvätta potatis, morötter, lök, vitlök, squach, purjolök, rotselleri eller andra goda rotfrukter och lökar och skär dem i stora klyftor eller bitar. Skölj potatisen i vatten ( för att få bort stärkelsen som gör att potatisen fastnar i långpannan). Torka potatisen med lite papper och lägg dem i en långpanna eller stor stekpanna tillsammans med övriga rotfrukter och blanda det med olivolja, salt och vitpeppar. Baka potatisen och rotfrukterna i ugnen tills de fått färg och är mjuka inuti cirka 40 minuter. Börjar potatisen bli för bränd mot slutet så sänk värmen till 150 º och täck med ugnsfolie så att potatisen blir mjuk utan att bli för bränd. Skär i en bit potatis och rotfrukt innan du serverar för att se så att det är väl genomstekt.
  2. Serveras med fördel till grillat eller stekt kött. Bjud en god grönsallad till.
  3. Dryck: Vin, öl eller vatten.
  4. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • slirre 14 juli 2011

    kanon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.