Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostad ratatouille med färsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegod rätt som känns lite som en lyxigare vardagsmat. Tiden varierar utifrån hur stora bitar av rotfrukterna mat skär. Jag brukar ha pasta till och det blir hur gott som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2.Skala och klyfta löken. Skär aubergine och zucchini i grova tärningar. Kärna ur paprika och chilifrukt. Skär paprika i mindre bitar och strimla chili. Skär tomaterna i klyftor.
  3. 3.Blanda olivolja med vitlök, tomatpuré, spiskummin, salt och peppar. Lägg grönsakerna på plåt med bakplåtspapper. Häll över olivoljeblandningen och blanda ordentligt. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 30 min. Rör runt formen efter 10 min.
  4. 4.Lägg färsen i en bunke. Salta, peppra och arbeta den smidig. Forma färsen till 8 små biffar. Stek biffarna i olivolja i panna tills de fått fin färg, stek sedan klart i ugnen ovanpå ratatouille ca 5 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.