Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostade grönsaker/rotfrukter med en touch av citron och honung

 
Skriv ut

Citron och honung förhöjer verkligen smaken på grönsakerna/rotfrukterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala rotsakerna och dela dem på längden i stavar. Blanda dem med oljan och bre ut dem på en bakplåt. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  3. Blanda citronskalet, citronsaften och honungen och ringla det över rotsakerna. Smaka av med salt och peppar. Vänd rotsakerna.
  4. Sätt in i ugnen igen och stek i ytterligare 10-15 minuter tills rotsakerna är mjuka och har fått färg.
  5. Garnera ev. med 2 msk hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.