Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostade rotfrukter med Dhal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dhal är en riktig indisk vardags mat som lagas i många varianter över hela landet. Här är en smakrik variant som serveras med ugnsrostade rotfrukter. Vegetariskt, nyttigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Lägg tärningarna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Salta och ringla över oljan. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen 15-20 minuter. De ska vara mjuka men ha sin spänst kvar. Rör om ett par gånger under tiden.
  3. Skölj linserna väl och koka dem i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt kanelstängerna koka med.
  4. Skala löken och hacka den. Dela chilin, kärna ur och skär i bitar. Finriv ingefäran. Fräs lök, chili, ingefära och hela vitlöksklyftor i olja ca 3 minuter. Häll i kokosmjölken, låt koka upp och sjud 5 minuter. Tillsätt de kokta linserna och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av.
  5. Toppa linsgrytan med rotfrukterna och servera med en klick yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.