Dhal är en riktig indisk vardags mat som lagas i många varianter över hela landet. Här är en smakrik variant som serveras med ugnsrostade rotfrukter. Vegetariskt, nyttigt och gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Lägg tärningarna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Salta och ringla över oljan. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen 15-20 minuter. De ska vara mjuka men ha sin spänst kvar. Rör om ett par gånger under tiden.
- Skölj linserna väl och koka dem i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt kanelstängerna koka med.
- Skala löken och hacka den. Dela chilin, kärna ur och skär i bitar. Finriv ingefäran. Fräs lök, chili, ingefära och hela vitlöksklyftor i olja ca 3 minuter. Häll i kokosmjölken, låt koka upp och sjud 5 minuter. Tillsätt de kokta linserna och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av.
- Toppa linsgrytan med rotfrukterna och servera med en klick yoghurt.
Publicerat den
27 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar