Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt citronmarinerad fiskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 40 minuter
Skriv ut

Det är alltid gott med fisk, och får aldrig nog med fiskrecept.Här kommer en ny variant som är god och lättlagad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av fisken, låt den rinna av väl och lägg den sen i en ugnsform. Pressa över citronsaften och låt fisken stå svalt 1-2 timmar. Vänd den minst en gång under tiden. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop 3/4 tsk salt, ströbröd och vetemjöl. Strö blandningen över fisken. Stek mitt i ugnen 10-15 minter, tills fisken börjar bli färdig. Ansa under tiden svampen och fräs den i smöret i en kastrull. Strö över saltet som är kvar. Häll grädden runt fisken. Fördela svamp och persilja över. Peppra ev lätt på svampen. Grädda ytterligare 5-10 minuter tills fisken fått fin färg.
  2. Servera med potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.