Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt falukorv à la Erik

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vän till mig lagade den här rätten första gången vi träffades och den är jättegod, går att ändra smakerna genom att byta ut vitlökstomaterna mot den som är smaksatt med chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg falukorven i en ugnsfast form, skär i den så att det går ett ganska djupt spår i hela korven på längden.
  2. Skär löken och lägg den runt korven, häll på majsen, tomaterna och vattnet och rör runt så det blandas. Vattnet kan uteslutas om man vill ha lite tjockare tomatsås. Ringla över oljan.
  3. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 45-60 minuter.
  4. Serveras med nykokt spaghetti.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaldo 10 december 2008

    Hej. Jag har lagat ditt recept "Ugnstekt falukorv á la Erik", det var väldigt gott. Jag tycker att ugnstemperaturen verkade lite väl högt så jag körde på 225º i 30 minuter och det räckte bra. Lägger in bilder, hoppas du inte har något emot det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.