Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ugnsstekt fläskfilé blir otroligt saftig och mycket magrare än stekt. Sojablandningen är ett enkelt sätt att smaksätta den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda soja med kryddor och olja. Pensla hela filén med blandningen. Lägg den på galler i en långpanna med lite vatten i bottnen.
  2. 2. För att exakt veta temperaturen, stick in en stektermometer längst in i köttet. Innertemperaturen ska vara 72 grader och det tar ungefär 30-40 minuter.
  3. 3. Ta därefter ut köttet ur ugnen, lyft det från gallret och packa in i smörpapper eller i aluminiumfolie. Låt köttet vila 10 minuter innan servering. Detta för att köttet ska safta till sig istället för att vätskan rinner ut när man delar upp filén.
  4. 4. Skär till slut den färdigstekta filén i skivor före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heddeus 8 oktober 2011

    Riktigt smarrigt !!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.