Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt gädda

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

Gäddan ska vara rensad, fjällad, huvudet och stjärten borta. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg gäddan (på ena sidan av formen, ska finnas plats för potatisen på sidan ) med ryggen upp och sidorna utvikta. Vispa ägg och pensla på gäddan. Strö salt och ströbröd samt klicka på smöret. Ställ in i ugnen. Skala potatisen och skiva den, tag ut formen ur ugnen och lägg potatisen på sidan om fisken. Salta lite och häll på lite buljong. Ställ in i ugnen igen. När fisken är nästan klar häller du på grädde och låter det koka in lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.