Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt gädda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mager fisk, utmärkt att koka och steka.

Ingredienser

Instruktioner

Ta ur gäddan, och klipp bort fenorna, men låt gärna huvudet sitta kvar. Ta ur gälarna de kan annars lätt ge besk smak. Skölj mycket noga och torka ur gäddan. Gnid in den med citron och salt och låt den ligga kallt ett par timmar. Vänd den i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Lägg den på ett smort ugnsäkert fat med ryggen uppåt. Klicka på resten av matfettet och sätt in fisken i 200 graders ugnsvärme. Ös då och då. Efter att fisken blivit vackert brun läggs svampen runt omkring. Då denna fått lite färg tillsätt grädde och lite sparrisspad. Ös. Beräkna stektiden till 60-65 minuter. Strax innan fisken är färdig läggs sparrisen i knippen på ett fatet så att den blir varm. Garnera och servera med nykokt persiljeströdd potatis och finstrimlad isbergssallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ryshil 12 augusti 2011

    Jättegott! Hela familjen tyckte att gäddan blev jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.