Instruktioner
Ta ur gäddan, och klipp bort fenorna, men låt gärna huvudet sitta kvar. Ta ur gälarna de kan annars lätt ge besk smak. Skölj mycket noga och torka ur gäddan.
Gnid in den med citron och salt och låt den ligga kallt ett par timmar. Vänd den i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.
Lägg den på ett smort ugnsäkert fat med ryggen uppåt. Klicka på resten av matfettet och sätt in fisken i 200 graders ugnsvärme. Ös då och då.
Efter att fisken blivit vackert brun läggs svampen runt omkring. Då denna fått lite färg tillsätt grädde och lite sparrisspad. Ös.
Beräkna stektiden till 60-65 minuter. Strax innan fisken är färdig läggs sparrisen i knippen på ett fatet så att den blir varm.
Garnera och servera med nykokt persiljeströdd potatis och finstrimlad isbergssallad.
Jättegott! Hela familjen tyckte att gäddan blev jättegod!