Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt kyckling med citron

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Snabbalagat, friskt och lätt att göra till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Tvätta citronerna i hett vatten och riv sedan skalet på alla citroner. Pressa ur saften ur en av citronerna i en skål. Blanda citronsaften med olivoljan. Dela kycklingklubborna i mindre delar och vänd runt dem i blandningen. Lägg dem sedan på en plåt/fat/form. Salta och peppra över kycklingen. Klyfta de två andra citronerna och skala och klyfta lökarna. Lägg alla klyftorna tillsammans med kycklingen. Lägg på ett par kvistar med rosmarin och häll över eventuell citron- och oljeblandning. Sätt in i ugnen och dra ner temperaturen till 200 grader. Stek i 30 minuter.
  2. Sås: Finhacka en halv rödpaprika Finhacka en kvists rosmarin Blanda allt med crème fraichen Salta och peppra
  3. Servera kycklingen och såsen med kokt ris och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.