- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Lagas på låg värme i ugn,blir saftigt o smakrikt.
Mot slutet av tillagningstiden slänger jag in potatis i halvor på samma bleck.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena i kvartar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med lök och äpplen i botten av en ugnssäker form. Pressa citronsaft över.
Torka av köttet och massera in salt och peppar och andra kryddor ordentligt runtom. Lägg köttet ovanpå lök- och äppelbädden med fettkappan uppåt. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och lägg på köttets ovansida. Alt. täck med baconskivor.
Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del. Sätt in i ugn, 150 grader, tills köttets innertemperatur är cirka 55 grader.
Ta ut ugnsformen och lägg ev i andra grönsaker/potatis i formen. Höj ugnsvärmen till 225 grader, gärna med grillfunktion. Sätt in ugnsformen igen och låt gå i ugnen tills köttets innertemperatur är 68 grader och köttet börjar få en knaprig yta. Ta ut köttet, lägg försiktigt över ett ark aluminiumfolie och låt vila i cirka 10 minuter innan servering.
- En krispig sallad är gott till.
Publicerat den
14 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här hade vi till söndagsmiddag, det var saftigt och gott. Den åker in i min receptpärm för att tas fram vid ett annat tillfälle. Rekommenderas!
Gjorde detta med det som fanns hemma; äpple, gul lök, citron, färsk & torkad timjan, salt och fyra sorters peppar. Slängde in morot, palsternacka och potatis i slutet. Serverade med haricots verts, sås och äppelgelé. Väldigt gott! Tror det tog 2-3 timmar totalt. TACK för ett bra recept.