Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt picnicbog med timjan och äpple

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lagas på låg värme i ugn,blir saftigt o smakrikt. Mot slutet av tillagningstiden slänger jag in potatis i halvor på samma bleck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena i kvartar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med lök och äpplen i botten av en ugnssäker form. Pressa citronsaft över. Torka av köttet och massera in salt och peppar och andra kryddor ordentligt runtom. Lägg köttet ovanpå lök- och äppelbädden med fettkappan uppåt. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och lägg på köttets ovansida. Alt. täck med baconskivor. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del. Sätt in i ugn, 150 grader, tills köttets innertemperatur är cirka 55 grader. Ta ut ugnsformen och lägg ev i andra grönsaker/potatis i formen. Höj ugnsvärmen till 225 grader, gärna med grillfunktion. Sätt in ugnsformen igen och låt gå i ugnen tills köttets innertemperatur är 68 grader och köttet börjar få en knaprig yta. Ta ut köttet, lägg försiktigt över ett ark aluminiumfolie och låt vila i cirka 10 minuter innan servering.
  2. En krispig sallad är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 5 december 2010

    Det här hade vi till söndagsmiddag, det var saftigt och gott. Den åker in i min receptpärm för att tas fram vid ett annat tillfälle. Rekommenderas!

  • Cassiopeya 26 mars 2014

    Gjorde detta med det som fanns hemma; äpple, gul lök, citron, färsk & torkad timjan, salt och fyra sorters peppar. Slängde in morot, palsternacka och potatis i slutet. Serverade med haricots verts, sås och äppelgelé. Väldigt gott! Tror det tog 2-3 timmar totalt. TACK för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.