Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan.
Fyllning:
Lägg ner svampen i en kastrull, ställ den på en platta på låg värme. Låt den vätska som bildas koka in. Tillsätt smöret och löken, fräs tillsammans. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja.
Fyll fisken med fräset. Ställ in fisken i 275º varm ugn. Sänk till 225º och stek 20-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är ogenomskinligt.
Messmörsås:
Vispa ihop buljong, mjöl och matlagningsgrädde. Hetta upp under vispning och låt sjuda några minuter. Lägg i enbären och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner messmöret vid serveringen
Ni kan dricka lite vitt vin eller en öl till, vill man inte ha alkohol går det bra med bordsvatten.