Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt vitlökskyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Låt dig inte avskräckas av all vitlök i det här receptet! 10 hela klyftor blir faktiskt precis lagom till den knapriga ugnsstekta fågeln. Tips! Rätten kan även tillagas på kycklingdelar. Fördela då äppel och lökhacket över delarna och ringla över det smälta kryddsmöret. Tillaga sedan som beskrivningen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka kycklingen invändigt. Skala och skiva löken. Skölj och skär äpplet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  2. Blanda lök äpple och hälften av vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen med äppelhacket.
  3. Fäst ihop kycklingen med några tandpetare och lägg den i en ugnssäker form.
  4. Smält matfettet. Blanda i resten av vitlökshacket och kryddorna. Pensla kycklingen med detta.
  5. Stek kycklingen i 200C, ca 1 h. Kontrollera att den är ordentligt genomstekt, dvs att köttsaften är klar och inte rosafärgad. Ös kycklingen flera gånger under stekningen.
  6. Servera den nystekt med en matig sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lotta39 21 november 2008

    Jag gjorde denna kycklingen igår och den blev verkligen lyckad. Har ju mat idag också! Men jag hade bara 6 vitlöksklyftor hemma, och det gick lika bra.

  • Ljungbem 28 september 2013

    De bästa betyget jag kan ge är att jag använder receptet igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.