Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekta grönsaker med Apetina

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddad och smulad Apetina smakar hur gott som helst tillsammans med både grönsaker och kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250º.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen tills den är torr.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Skär auberginen i stor tärningar. Skala och skär moroten i bitar. Lägg potatis, lök, aubergine och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör- och rapsolja. Krydda med salt och peppar och blanda runt.
  4. Grovhacka salladslöken. Smula osten och blanda med salladslök och timjan. Strö blandningen över grönsakerna.
  5. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden. Servera till stekt kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.