Kryddad och smulad Apetina smakar hur gott som helst tillsammans med både grönsaker och kött.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250º.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen tills den är torr.
- Skala och skär löken i klyftor. Skär auberginen i stor tärningar. Skala och skär moroten i bitar. Lägg potatis, lök, aubergine och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör- och rapsolja. Krydda med salt och peppar och blanda runt.
- Grovhacka salladslöken. Smula osten och blanda med salladslök och timjan. Strö blandningen över grönsakerna.
- Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden. Servera till stekt kött.
Publicerat den
9 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar