Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekta isterband med skånsk potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ville göra något annat än bara steka isterbanden. Skånsk potatis har jag gjort till mycket annat, funkar med alla typer korvar o köttbullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Isterbanden snittas längs med och vrids i sär lite. Sen lägger man hackad purjolök, äpple och rödbetor i denna skåra som bildats i isterbandet. In i ugn ca 150-170 grader tills man ser att de liksom fläker upp sig o småputtar ca 20 min tot.
  2. Skånsk potatis: Skär potisen i cm-stora tärningar o fräs tillsammans med den finhackade löken. Tillsätt grädde, lite i taget o låt den koka in , tills en stuvning bildats. Smaksätt o färga med lite soja. Strö gärna lite hackad persilja på!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cilka 7 november 2011

    Ska göra denna rätt i morgon, tack för tipset, svårt att hitta på något "roligt" med isterband.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.