Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekt laxrygg med schalottenlöksås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Så underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sautera (stek lätt) spenat, strimlad purjolök, timjan och vitlök i lite av smöret, krydda och låt svalna.
  2. Filéa ut benen underifrån utan att skära genom skinnet, klipp av fenorna, vik ut laxen med köttsidan upp. Krydda med salt och nymald vitpeppar, bred på ett tunt lager fransk senap. Lägg på sardellfiléerna på köttsidan, samt spenat/purjomixet, rulla ihop hårt och bind ihop som på bilden.
  3. Bryn runt om i olivolja, stek färdigt i ugnen ca 15-20 min på 200°. Vid servering skiva laxen försiktigt med en vass laxkniv.
  4. Sås: Bryn löken lätt i smör, häll i vin och créme fraiche. Låt koka tills det börjar tjockna. Krydda med finhackad dragon, senap, salt och peppar.
  5. Servera med en fin grönsallad och kokt mandelpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.