Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekt paprika fylld med tomater, oliver, kapris och sardeller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Paprika proppad med en massa gott. Sardellerna ger en härlig sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj paprikorna och skär av ett lock, en bit under stjälkfästet. Gröp försiktigt ur kärnorna. Lägg ner paprikorna och locken med stjälkfästet i lättsaltat kokande vatten i 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.
  3. Skär körsbärstomater, oliver och sardellfiléer i små bitar. Finhacka vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna i olivolja tills de är lätt ljusbruna. Blanda brödsmulor, tomater, sardeller, oliver, vitlök, persilja, basilika och olivolja i en skål. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll paprikorna med fyllningen och förslut med locken. Smörj en ugnsfast form med olivolja, lägg i de fyllda paprikorna, ringla över lite olivolja. Ugnstek dem i 40-45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.