Paprika proppad med en massa gott. Sardellerna ger en härlig sälta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj paprikorna och skär av ett lock, en bit under stjälkfästet. Gröp försiktigt ur kärnorna. Lägg ner paprikorna och locken med stjälkfästet i lättsaltat kokande vatten i 3 minuter.
Ta upp och låt dem rinna av.
- Skär körsbärstomater, oliver och sardellfiléer i små bitar. Finhacka vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna i olivolja tills de är lätt ljusbruna. Blanda brödsmulor, tomater, sardeller, oliver, vitlök, persilja, basilika och olivolja i en skål. Rör om och smaka av med salt och peppar.
- Fyll paprikorna med fyllningen och förslut med locken.
Smörj en ugnsfast form med olivolja, lägg i de fyllda paprikorna, ringla över lite olivolja.
Ugnstek dem i 40-45 minuter.
Publicerat den
3 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar