Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstorkade chilifrukter

 
Skriv ut

Ska pröva det här på min chilifrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 50-70 g Lägg dina chilifrukter utspritt på en plåt eller galler, och kör i 5-8 timmar. När du tar ut chilifrukten så kan dom fortfarande vara lite sega, men låt dem ligga framme under natten, så brukar dom vara genomtorra till morgonen. Jag brukar förvara mina chilifrukter i en glasburk.
  2. När man väl har torkat dem, så håller de väldigt länge, och man kan göra flera olika saker med dem. Om du maler ner chilifrukt så får du chilipulver, man kan krossa chilifrukt för chiliflakes, och man kan t. ex blanda den med andra kryddor för att få en god kryddrubb. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.