Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas äppelkaka i pajskal

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Annorlunda och god. Passar både som dessert och till kaffet. En klick grädde blandad med lite vaniljyoghurt passar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Nyp ihop smuldegen - smör, mjöl och salt. Arbeta in vattnet till en slät deg. Täck degen med plastfolie och lägg den i kylen ca 1 tim.
  3. Kavla ut degen. Klä en låg form med den.
  4. Fyllning: Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i sänder. Tillsätt de rivna äpplena.
  5. Grädda ca 30 minuter i ugnen.
  6. Servera ev. glass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.